Envirôn

– Advanced Dungeons & Dragons for nybegyndere

“Du løber gennem skoven. De er efter dig. Sortridderne. Du kan høre dem, men ikke se dem. For du er blændet af skovens dybe mørke. Det bliver pludselig stille. Du standser. Forpustet famler du i mørket. En fakkel tændes få skridt fra dig. En gammel, gråskægget mand stirrer på dig med sine klare, dybe øjne. “Min unge ven. Jeg har brug for dig til en lille opgave…”

Bordrollespil er historiefortælling rundt om et bord. Der er seks spillere, som er hovedpersonerne i et eventyr. En person er Spillemesteren, som fortæller historien til spillerne.

Undervejs kan spillerne påvirke handlingen ved at fortælle/ rollespille, hvad de fortager sig.

Envirôn er et bordrollespilsscenarie skrevet af Daniel Benjamin Clausen og Jesper Stein Sandal i 1997. Det blev oprindelig skrevet til spilkongressen Fastaval, som er Danmarks største spilkongres.

Sidenhen er scenariet blevet spillet i et utal af institutioner.

Praktisk

Advanced Dungeons & Dragons (AD&D) for nybegyndere: Selv om regelsystemet AD&D kan virke uoverskueligt for nybegyndere, så er Envirôn-scenariet ganske nemt at gå til for unge nybegyndere.

Dog kræver det en erfaren spillemester. Scenariet er bygget op over en karakterdreven historie, med et meget enkelt plot, som lægger mere vægt på rollernes indbyrdes intriger end på regler og terningeslag.

Scenariet kan downloades gratis her.

Læseren er velkommen til at kontakte os og få en snak om arrangementet.