Læringsrollespil

Den bedste undervisningsform der findes

Vi har længe vidst det. Læringsrollespil er en af de bedste undervisningsformer der findes. Det er jo klart, for man lærer bedst igennem leg. Struktureret leg.

Når først man selv har prøvet at stå midt i en historisk begivenhed og selv skulle træffe beslutningerne, så sidder oplevelsen langt bedre fast. Skal vi gå i krig? Skal slaverne befries? Skal vi støtte kongen, eller vælte ham?

En elev på Østerskov Efterskole, som underviser, kun ved hjælp af læringsrollespil forbløffede engang sin omgangskreds (uden for skolen) med sin meget store og præcise viden om Romerriget og attentatet på Julius Cæcar.

Eleven blev spurgt – hvordan han vidste Så meget om den tid. Hvortil han svarede: ”Jeg ved det, fordi jeg var der selv! Jeg stod lige bag ved Cæcar da han blev myrdet.”

I Eventyrridderne påstår vi, at vi kan lærer børn ALT. Via leg og rollespil.  Om end emnet er vikingetiden, Korstogene, Slaveriet i Dansk Vestindien, 1. verdenskrig eller affaldssortering og bæredygtig udvikling så kan vi lærer børn ALT.

Og – hvis du ikke tror på vores ord, så er der for nylig lavet forskning på området om understøtter vores udsagn.

Læs mere om Læringsrollespil her.

Her er eksempler på nogle af vores mest populære læringsrollespil

Kongstinget

G-2059

Helgi Daner

Kampen om Dannebrog

Kampen om Freden

Vejen til Frihed

Jagten på Eventyret

Hamlets Helte

Jagtens på Elektriciteten

Den Sorte Død