Kampen om Dannebrog

– Klar til korstog i 1219?

I rollespillet kampen om Dannebrog bliver eleverne budt velkommen af selveste Kong Valdemar Sejr i Kalundborgs middelalderlige højby.
Kong Valdemar er med under hele spillet og sørger for at alle bliver inddelt i familier og kommer godt i gang med ridderdysten. Og det er kongen selv der kårer dagens vinder mellem de 12 fremmødte familier.
Den bedste af de bedste vil få ridderslaget, og få lov til at bærer Danmarks nye flag Dannebrog om sine skuldre.

Eleverne tager ikke på korstog til Estland som i 1200-tallet, men skal derimod gøre en ridder klar til kamp. Det handler især om hvor mange ressourcer det kostede en familie at udruste en ridder, og hvad det krævede at være ridder i middelalderen. Gennem projektets materialer og aktiviteter får eleverne en alsidig forståelse for livet i Danmark i starten af 1200-tallet, samt en forståelse for kirkens og korstogenes betydning i Valdemarstiden.

I rollespillet skal de deltagende elever selv skabe deres egne roller og familieidentiteter. Familierne kæmper mod hinanden i seks forskellige opgaver. Ved hver opgave konkurrerer holdet imod et andet hold, hvor det handler om at vise samarbejde, styrke og visdom.

Ved hver opgave bruger holdet af deres vundne sølvmønter til at købe udrustning til deres ridder-kandidat. Men alting koster og der er aldrig sølv nok til at købe det bedste af det bedste. Så ved hver post skal holdet blive enige om hvilke kompromisser de vil indgå i forhold til udstyr og udrustning.

SKKS, Museum Vestsjælland og Eventyrridderne er gået sammen om at udvikle undervisningsforløbet Kampen om Dannebrog. Rollespillet er del af en samlet pakke med lærervejledning, elevmateriale og et indledende foredrag på skolen.

LÆRINGSMÅL:

Eleverne kan beskrive/dramatisere hvad det krævede for en familie at udruste en ridder.
Eleverne kan fortælle om forholdet mellem kirke og kongemagt i 1200-tallet.
Eleverne kan samarbejde om at løse en opgave.

Antal deltagere: ca. 100
Deltagere pr. hold: 5-9 elever.
Varighed: ca. 2½-3 timer.

Kontakt os og få en snak om arrangementets format, størrelse og pris.