Helgi Daner

– Læringsrollespil om Holger Danske og Danmark i 800-tallet.

I foråret 2017 lavede Eventyrridderne sammen med 30 folkekirkelige skoletjenester et stort læringsrollespil om sagnhelten Holger Danske.

I Helgi Danes fodspor hed spillet, som var en spilmatisering af Josefine Ottesens roman Helgi Daner.
Der blev afviklet 52 spil på 2 måneder. Med 6 aktører og ca. 5000 børn.

Med opsætning af middelaldertelte og rekvisitter. Hver dag et nyt sted.

Rollespillet var et samarbejde imellem Eventyrridderne og 30 lokale folkekirkelige skoletjenester fra hele landet. Spillet havde til formål at lære eleverne om Danmarks historie og den tidlige kristendom, samtidig med at eleverne fik masser af bevægelse og lærer at samarbejde.

Om spillet

Vores spilhistorie begynder nogle år efter bogens handling er afsluttet. Danermarken har haft løbende problemer med fredsløse og blodige vikinger som angriber fra nord. Kong Karl den Store har brug for nye dygtige riddere, dels til at kæmpe i sin hær, og dels til at beskytte Danermarken. Under rådgivning af Biskop Turpin og Helgi Daner sender Kongen en delegation til Danermarken. De skal rejse rundt fra bygd til bygd og teste unge mænds og kvinders evner for at se, om de egner sig til at være riddere for Karl den Store.

Selve rollespillet er egentlig ret simpelt. Det består af 6 prøver, hvor holdene mødes 2 og 2 ved hver prøve. Der er afsat 15 min. pr prøve, derefter skal eleverne skynde sig videre til næste opgave. Ved hver opgave får holdene tildelt point i 2 kategorier. Ridderlighed og Sjæl. Symboliseret ved guld og sølvmønter.
Deltagerne bærer deres mønter i en pung de får udleveret.
Efter at alle har været igennem opgaverne, tæller opgave-lederne alle point op. Der udråbes 2 vinderhold ved hver spilafvikling. Den slægt som vinder mest ridderlighed (flest guldmønter) bliver slået til frankiske riddere og skal til frankeriet og beskytte Karl Den Store.

Den slægt som vinder mest Sjæl (flest sølvmønter) bliver udnævnt til vogtere af Danermarken og skal blive i Danermarken og hjælpe Drotten med at beskytte landet.

Antal deltagere: Optil 100
Antal hold: 12.
Antal deltagere pr. hold: 5-9 deltagere.
Varighed: 2½-3 timer.

Kontakt os og få en snak om arrangementets format, størrelse og pris.